Martine met hond Mikah op een grasveld

Nieuwe samenwerking: de inwerkperiode

13 februari 2024

De juiste apparatuur, technische instructies en wat kletsen met collega’s, is dat voldoende voor een vliegende start in een nieuwe baan? Vorig jaar was het tijd voor mij om uit te kijken naar een nieuwe blindengeleidehond.

Martine loopt met hond op de stoep en de trainer van KNGF loopt erachter

Nieuwe samenwerking: de kennismaking

21 december 2023

Motivatiebrieven en cv’s beoordelen, dat doe je vaak op gevoel. Biedt dat wel de garantie op een goede match? Vorig jaar was het tijd voor mij om uit te kijken naar een nieuwe blindengeleidehond.

Foto van leeg tuigje (blindengeleidehond)

Nieuwe samenwerking: de vacature

10 oktober 2023

Wanneer een collega diens vertrek aankondigt, ga je veelal op zoek naar een vervanger. Hoe vind je nu de juiste collega en hoe ontdek je of die sollicitant daadwerkelijk bij je bedrijf of de organisatie past?

afbeelding bushalte

Waar ligt de grens wat je wel of niet mag vragen?

9 juni 2022

Die grens is een dun lijntje en het verschilt per persoon wanneer je erover heen gaat. Dat ligt onder andere aan hoe open iemand is en wat die persoon als privacy gevoelige informatie ziet.

Zwemdiploma a t/m c

Heeft u een zwemdiploma?

22 december 2021

Hoe zorg je dat iemand zich welkom voelt bij jouw bedrijf? Soms kan een klein verschil in de ontvangst, grote indruk maken. Neem die keer dat ik samen met een vriendin naar het zwembad ging. Met nieuwjaar besloot ik samen met een vriendin dat het tijd werd voor meer beweging.  We overwogen diverse opties. En…

Een compliment dat echt voelt als een compliment

23 september 2021

Zomervakantie, we staan op de camping. Heerlijk buiten zijn, creatief koken en veel spelletjes doen. De camping heeft slechts één groot nadeel; iedereen ziet alles wat je doet. Wanneer men eenmaal doorheeft dat ik niet kan zien, is de nieuwsgierigheid ‘hoe ik dat allemaal doe’ gewekt.  Dat mensen me observeren, blijkt vaak uit opmerkingen die…

Martine kijkend in de camera met haar handen in haar zij en ze draagt een beige jasje en rood topje

Is wat jij denkt, ook wat ik wil?

13 april 2021

Ken je ze, mensen die denken te weten wat goed voor je is of wat jou gelukkig maakt?

vrouw met open mond en uitgestoken hand

Waarom je soms met een mond vol tanden zit

13 april 2021

Mijn cursisten denken wel eens dat ze slecht zijn omdat ze niet altijd direct een scherp antwoord terug kunnen geven. En ja, in zo’n situatie is het voor mij heel makkelijk om scherp te zijn en goede opties voor reacties aan te dragen. Maar deze blog is het bewijs dat ik soms ook gewoon met mijn mond vol tanden zit.

Afbeelding met termen die men gebruikt zoals handcicap

Welke naam geef jij het beestje?

13 april 2021

En dan is daar toch dat ene moment in het gesprek waarin we die ‘ anderen’ willen definiëren.

Sterk in Gesprek is onderdeel van MB3 en All Inclusive at Work